Πέστο pinsa

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
  • 50 γρ. ρυζάλευρο  
  • 30 γρ. αλεύρι σόγιας
  • 14 γρ. αλάτι
  • ½ κ.σ. μαγιά ξηρή  
  • 400 ml νερό κρύο από τη βρύση  
  • 10 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι για τον πάγκο

Για το topping, υλικά για 4 τεμάχια pinsa

  • 16 κ.σ. πέστο
  • 40 ντοματίνια
  • 600 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
  • βασιλικό φρέσκο

Sauvignon Blanc με φρουτώδη χαρακτήρα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, νότες φυτικότητας και πράσινης πιπεριάς, με υψηλή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Sauvignon Blanc Estate Series Vina Errazuriz

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την τραγανή πέστο pinsa, πρώτα ανακατεύουμε τα 3 αλεύρια και το αλάτι σε μια λεκανίτσα και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο νερό και τη ρίχνουμε εκεί μέσα. Προσθέτουμε επίσης το υπόλοιπο νερό και το λάδι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία, ελαστική ζύμη. Θα χρειαστεί γύρω στα 15 λεπτά. Αν δουλέψουμε τη ζύμη στο μίξερ με τους γάντζους θα χρειαστούμε 10 λεπτά.
  3. Σκεπάζουμε τη λεκανίτσα με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Ύστερα τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 48 ώρες ή μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Βγάζουμε τη ζύμη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε με σπάτουλα-κόφτη (χούφτα) σε 4 κομμάτια ίσου μεγέθους. Κάνουμε μερικά διπλώματα παίρνοντας τις άκρες τους και φέρνοντάς τες προς το κέντρο και τις πλάθουμε σε μπαλάκια που μεταφέρουμε σε αλευρωμένο ταψί, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσά τους. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει ξανά για 1-3 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στις αντιστάσεις, τοποθετώντας στη μεσαία σχάρα το ταψί κενό, ώστε να πυρώσει.
  6. Ανοίγουμε τις μπάλες της ζύμης σε οβάλ σχήμα πιέζοντας με τα δάχτυλα και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο χαμηλώνοντας στους 200°C για 8-10 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα ζυμαράκια.
  8. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, απλώνουμε 4 κ.σ. πέστο σε κάθε ζυμαράκι, 150 γρ. μοτσαρέλα και 7-10 ντοματίνια και ξαναβάζουμε στο φούρνο διαδοχικά, για 2-3 λεπτά, ίσα να λιώσει η μοτσαρέλα, όχι να ροδοκοκκινίσει. Αφού βγουν οι πίνσες από το φούρνο γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.