Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 1 κιλό φρέσκα κυδώνια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά για πικάντικη γεύση)
  • ¼ φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • χυμός από ½ λεμόνι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πάστα βόνγκολε σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τα κυδώνια και το λευκό κρασί και καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι. Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι τα κυδώνια να ανοίξουν. Αφαιρούμε τα κυδώνια από το τηγάνι και πετάμε αυτά που δεν άνοιξαν.
  2. Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε, κρατώντας 1 φλ. από το νερό του βρασίματος.
  3. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα κυδώνια, μαζί με το ζωμό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν οι γεύσεις και να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τα υγρά. 
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (αν χρησιμοποιούμε) και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.
  • Για μια ακόμα πιο αρωματική σάλτσα και πλούσια υφή, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.σ. βούτυρο, λίγο πριν σερβίρουμε.  
  • Μπορούμε επίσης να προσθέσετε και λίγο ξύσμα λεμονιού στο σερβίρισμα.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σπαγγέτι με λινγκουίνι.