Υλικά
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 1 κιλό φρέσκα κυδώνια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλ. κρασί λευκό
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά για πικάντικη γεύση)
- ¼ φλ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- χυμός από ½ λεμόνι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πάστα βόνγκολε σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τα κυδώνια και το λευκό κρασί και καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι. Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι τα κυδώνια να ανοίξουν. Αφαιρούμε τα κυδώνια από το τηγάνι και πετάμε αυτά που δεν άνοιξαν.
- Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε, κρατώντας 1 φλ. από το νερό του βρασίματος.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα κυδώνια, μαζί με το ζωμό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε καλά για να αναμειχθούν οι γεύσεις και να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τα υγρά.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (αν χρησιμοποιούμε) και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.
- Για μια ακόμα πιο αρωματική σάλτσα και πλούσια υφή, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.σ. βούτυρο, λίγο πριν σερβίρουμε.
- Μπορούμε επίσης να προσθέσετε και λίγο ξύσμα λεμονιού στο σερβίρισμα.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σπαγγέτι με λινγκουίνι.