Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας
- 1⅓ φλ. τυρί σκληρό, τριμμένο
- αλάτι
- 2 κ.σ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Soave Classico και τις ποικιλίες Garganega (85%) και Trebbiano di Soave (15%). Στη μύτη κυριαρχεί ο ανθικός χαρακτήρας σε συνδυασμό με αρώματα φρούτων όπως το αχλάδι και το λευκό ροδάκινο, ενώ στο στόμα έχει συγκέντρωση και εξαιρετική ισορροπία. Η πρόταση του WSPC: Soave Classico - Pieropan
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μακαρονάδα cacio e pepe με μόνο 2 υλικά ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
- Περίπου 2 λεπτά πριν αποσύρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα, ξεκινάμε την προετοιμασία της σάλτσα: Σε μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι ώστε να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
- Ένα λεπτό πριν τα ζυμαρικά γίνουν al dente, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη βοήθεια μιας πιρούνας. Παράλληλα κρατάμε 1 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε τα ¾ της ποσότητας του τυριού στο τηγάνι και ½ του φλ. από το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο παραπάνω νερό ή τυρί.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί.
Τέτη Βασιλείου