Υλικά
- 350 γρ. ζυμαρικά (φετουτσίνι ή λιγκουίνι)
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. γιαούρτι πλήρες ή στραγγιστό
- ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Chardonnay με αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, αχλαδιού και κίτρου, πλούσια υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay - Zinideos Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα ζυμαρικά Alfredo με γιαούρτι βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Κρατάμε ¼ φλ. από το νερό τους πριν τα στραγγίσουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, μέχρι να μοσχομυρίσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα, το νερό από τα ζυμαρικά και το μοσχοκάρυδο, αν χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να γίνει λεία και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και επιπλέον παρμεζάνα, αν θέλουμε.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής μας.
- Για ένα πιο χορταστικό γεύμα, μπορούμε να προσθέσουμε ψητό κοτόπουλο ή μανιτάρια.
Αμαρυλλίς Τσέγκου