Υλικά
  • 350 γρ. ζυμαρικά (φετουτσίνι ή λιγκουίνι)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. γιαούρτι πλήρες ή στραγγιστό
  • ½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Chardonnay με αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, αχλαδιού και κίτρου, πλούσια υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay - Zinideos Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα ζυμαρικά Alfredo με γιαούρτι βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Κρατάμε ¼ φλ. από το νερό τους πριν τα στραγγίσουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, μέχρι να μοσχομυρίσει.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.
  4. Ρίχνουμε την παρμεζάνα, το νερό από τα ζυμαρικά και το μοσχοκάρυδο, αν χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να γίνει λεία και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και επιπλέον παρμεζάνα, αν θέλουμε.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής μας.
  • Για ένα πιο χορταστικό γεύμα, μπορούμε να προσθέσουμε ψητό κοτόπουλο ή μανιτάρια.