Υλικά
  • 1 ντομάτα μεγάλη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 250 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε φέτες
  • 10-15 φύλλα βασιλικού, ολόκληρα ή ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό (προαιρετικά)
  • λίγη κάπαρη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνουμε τις ντομάτες και τα ντοματίνια, εναλλάξ με τις φέτες μοτσαρέλας, βάζοντας ανάμεσα σε κάθε φέτα ένα φύλλο βασιλικού.
  2. Προσθέτουμε λίγη κάππαρη, αν θέλουμε, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  3. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξύδι και σερβίρουμε αμέσως.

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι για επιπλέον γεύση και υφή.