Υλικά
- 1 ντομάτα μεγάλη, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 250 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε φέτες
- 10-15 φύλλα βασιλικού, ολόκληρα ή ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό (προαιρετικά)
- λίγη κάπαρη (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνουμε τις ντομάτες και τα ντοματίνια, εναλλάξ με τις φέτες μοτσαρέλας, βάζοντας ανάμεσα σε κάθε φέτα ένα φύλλο βασιλικού.
- Προσθέτουμε λίγη κάππαρη, αν θέλουμε, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξύδι και σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι για επιπλέον γεύση και υφή.