Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
  • 50 γρ. ρυζάλευρο  
  • 30 γρ. αλεύρι σόγιας 
  • 14 γρ. αλάτι 
  • ½ κ.σ. μαγιά ξηρή  
  • 400 ml νερό κρύο από τη βρύση  
  • 10 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
  • λίγο αλεύρι για τον πάγκο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη βασική ζύμη για πίνσα, ανακατεύουμε τα 3 αλεύρια και το αλάτι σε μια λεκανίτσα και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. 
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο νερό και τη ρίχνουμε εκεί μέσα. 
  3. Προσθέτουμε επίσης το υπόλοιπο νερό και το λάδι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία, ελαστική ζύμη. Θα χρειαστεί γύρω στα 15 λεπτά. Αν δουλέψουμε τη ζύμη στο μίξερ με τους γάντζους θα χρειαστούμε 10 λεπτά. 
  4. Σκεπάζουμε τη λεκανίτσα με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. 
  5. Ύστερα τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 48 ώρες ή μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο. 
  6. Βγάζουμε τη ζύμη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε με σπάτουλα-κόφτη (χούφτα) σε 4 κομμάτια ίσου μεγέθους. 
  7. Κάνουμε μερικά διπλώματα παίρνοντας τις άκρες τους και φέρνοντάς τες προς το κέντρο και τις πλάθουμε σε μπαλάκια που μεταφέρουμε σε αλευρωμένο ταψί, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσά τους. 
  8. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει ξανά για 1-3 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  9. Ανοίγουμε τις μπάλες της ζύμης σε οβάλ σχήμα πιέζοντας με τα δάχτυλα και τα προψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250οC για 10 λεπτά. 
  10. Ύστερα προσθέτουμε τη γέμιση της επιλογής μας και ψήνουμε ξανά ίσα να λιώσουν τα τυριά, όχι να ροδοκοκκινίσουν.