
Υλικά
- 250 γρ. σπαγγέτι
- 70 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- χυμό από 1 λεμόνι
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την pasta al limone, πρώτα βράζoυμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Μαγειρεύουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
- Προς το τέλος του βρασμού, κρατάμε 1 φλ. από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
- Λίγα λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα μακαρόνια, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να αφρίζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Μαγειρεύουμε για 1–2 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλουν άρωμα. Αν τα μακαρόνια δεν είναι ακόμα έτοιμα, αποσύρουμε προσωρινά το τηγάνι από τη φωτιά.
- Μόλις τα μακαρόνια είναι al dente, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το μείγμα του βουτύρου. Προσθέτουμε ½ φλ. από το νερό των ζυμαρικών και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί σάλτσα που να καλύπτει ελαφρώς τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Αν η σάλτσα πήξει πολύ ή σβολιάσει, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών για να την αραιώσουμε.
- Στο τέλος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό. Ανακατεύουμε για τελευταία φορά και σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν σου αρέσουν τα πικάντικα, μπορείς να προσθέσεις λίγο μπούκοβο μαζί με το ξύσμα λεμονιού για μια πικάντικη νότα που ισορροπεί τέλεια με το λεμόνι και το βούτυρο.