Υλικά
  • 600 γρ. μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • 250 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 500 γρ ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 8 φύλλα βασιλικό
  • 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 4-5 κ.σ. ​​μαϊντανό
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα Merlot με πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα και μεταξένιες τανίνες. Η πρόταση του WSPC: Chateau du Courlat - Cuvée Jean Baptiste

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ιταλικό κοτόπουλο του κυνηγού (Cacciatore) αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Στο ίδιο τηγάνι αν είναι ευρύχωρο ή σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το καρότο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε - ξύνουμε τον πάτο της κατσρόλας και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις ντομάτες, τον πελτέ, το μπούκοβο αν χρησιμοποιήσουμε, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά και κατόπιν περιχύνουμε με αυτή το κοτόπουλο.
  6. Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε τις ελιές, τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
  7. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με συνοδευτικό της επιλογής μας. Το ρύζι και τα κοντά ζυμαρικά το συνοδεύουν ιδανικά.
  • Μπορούμε να παραλείψουμε το ψήσιμο στο φούρνο και να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
  • Εκτός από μπουτάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στήθος ή ολόκληρο κοτόπουλο σε μερίδες.