
Υλικά
- 600 γρ. μπούτια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
- 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 250 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 500 γρ ντομάτες τριμμένες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
- 8 φύλλα βασιλικό
- 1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
- 4-5 κ.σ. μαϊντανό
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ένα Merlot με πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα και μεταξένιες τανίνες. Η πρόταση του WSPC: Chateau du Courlat - Cuvée Jean Baptiste
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ιταλικό κοτόπουλο του κυνηγού (Cacciatore) αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στο ίδιο τηγάνι αν είναι ευρύχωρο ή σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το καρότο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε - ξύνουμε τον πάτο της κατσρόλας και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις ντομάτες, τον πελτέ, το μπούκοβο αν χρησιμοποιήσουμε, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά και κατόπιν περιχύνουμε με αυτή το κοτόπουλο.
- Σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε τις ελιές, τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με συνοδευτικό της επιλογής μας. Το ρύζι και τα κοντά ζυμαρικά το συνοδεύουν ιδανικά.
- Μπορούμε να παραλείψουμε το ψήσιμο στο φούρνο και να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
- Εκτός από μπουτάκια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στήθος ή ολόκληρο κοτόπουλο σε μερίδες.