Υλικά
  • 600–700 γρ. έτοιμα ή σπιτικά νιόκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ ή φρέσκες, τριμμένες
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • βασιλικό φρέσκο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ροζέ Κρασί! Σιδερίτης με κομψά αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως φράουλα και κεράσι, βιολέτα και ελαφρές βοτανικές νύξεις. Η πρόταση του WSPC: Petit Fleur Οινοποιείο Παρπαρούση

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα νιόκι με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και βασιλικό, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε 10 – 12 λεπτά.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τα νιόκι και βράζουμε μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Με μια τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρουμε κατευθείαν στη σάλτσα.
  4. Ανακατεύουμε απαλά, προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Μπορούμε να κάνουμε τη σάλτσα πιο ιδιαίτερη με λίγο τσίλι ή 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί.
  • Αν έχουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, ακόμα καλύτερα.