
Υλικά
- 600–700 γρ. έτοιμα ή σπιτικά νιόκι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ντομάτες κονκασέ ή φρέσκες, τριμμένες
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- βασιλικό φρέσκο
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή πεκορίνο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροζέ Κρασί! Σιδερίτης με κομψά αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως φράουλα και κεράσι, βιολέτα και ελαφρές βοτανικές νύξεις. Η πρόταση του WSPC: Petit Fleur Οινοποιείο Παρπαρούση
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα νιόκι με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα και βασιλικό, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε 10 – 12 λεπτά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τα νιόκι και βράζουμε μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Με μια τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρουμε κατευθείαν στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε απαλά, προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Μπορούμε να κάνουμε τη σάλτσα πιο ιδιαίτερη με λίγο τσίλι ή 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί.
- Αν έχουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, ακόμα καλύτερα.