Υλικά
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.), παγωμένο
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε νιφάδες
- 3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το παγωτό στρατσιατέλα αφρατεύουμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε τη βανίλια και σε ροή το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σταματάμε το χτύπημα, ενσωματώνουμε τις νιφάδες κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε μπολ με καπάκι και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
- Σερβίρουμε το παγωτό σε χωνάκια ή σε μπολ, με σιρόπι σοκολάτας.
Εκτός από νιφάδες σοκολάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή τρούφα.