Εύκολο παγωτό στρατσιατέλα
Υλικά
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.), παγωμένο
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε νιφάδες
  • 3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το παγωτό στρατσιατέλα αφρατεύουμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε τη βανίλια και σε ροή το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Σταματάμε το χτύπημα, ενσωματώνουμε τις νιφάδες κουβερτούρας και ανακατεύουμε.
  3. Μεταφέρουμε σε μπολ με καπάκι και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.
  4. Σερβίρουμε το παγωτό σε χωνάκια ή σε μπολ, με σιρόπι σοκολάτας.

Εκτός από νιφάδες σοκολάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή τρούφα.