Υλικά
            
                - 400 γρ. μακαρόνια, σπαγγέτι ή μπουκατίνι
 - 2 μελιτζάνες μεγάλες, κομμένες σε κύβους
 - 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
 - 1 σκ. σκόρδο
 - 80 γρ. φέτα
 - ελαιόλαδο
 - μερικά φύλλα βασιλικού
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Ξινόμαυρο με αρώματα κόκκινων φρούτων, ανθικές και φυτικές νότες, δροσιστική οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η επιλογή του WSPC: Ξινόμαυρο Ροζέ Οινοποιείο Μαρκοβίτη
 Διαδικασία
        
            
        
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τα μακαρόνια με μελιτζάνα και φέτα σε στυλ alla Norma πρώτα τηγανίζουμε ή ψήνουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
 - Έπειτα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα.
 - Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και τον βασιλικό.
 - Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα μας. Σερβίρουμε με τρίμματα φέτας.
 
- Οι μελιτζάνες γίνονται ακόμα πιο γευστικές και τραβάνε λιγότερο λάδι αν τις πασπαλίσουμε με μπόλικο αλάτι και τις αφήσουμε σε ένα σουρωτήρι για περίπου 30 λεπτά, πριν το μαγείρεμα. Τις σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και προχωράμε κανονικά στο πρώτο βήμα της συνταγής.
 - Το πιάτο είναι εξίσου καλό και την επόμενη μέρα – ιδανικό για leftovers.
 - Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη αποξηραμένη ρίγανη.
 
Αμαρυλλίς Τσέγκου