Είναι η στιγμή που για κάποιους έρχεται η λήξη της 40ήμερης νηστείας, για κάποιους της Μεγάλης Εβδομάδας και για κάποιους πλησιάζει απλά ένα ακόμη οικογενειακό γιορτινό τραπέζι. Το σίγουρο είναι ότι για τους περισσότερους το δείπνο μετά την Ανάσταση είναι μία νοσταλγική στιγμή που φέρνει κάτι από τα παλιά. Από οικογενειακές μαζώξεις στο σπίτι στο χωριό μετά την εκκλησία, εκεί που βλέπεις κάθε μακρινό ξάδερφο, γείτονα και γνωστό που σε χαιρετάει αλλά εσύ ούτε που θυμάσαι.
Και βέβαια, το αναστάσιμο δείπνο είναι συνδεδεμένο μια για πάντα με τη μαγειρίτσα, είτε αυτή είναι κλασική, είτε πιο πειραγμένη. Όμως ποτέ δεν πάει μόνη της.

Σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο, ρόκα και παρμεζάνα

Ρώσικη σαλάτα, η κλασική συνταγή

Ανοιξιάτικη σαλάτα με αρακά, αγγούρι, ραπανάκια και πρασινάδες

Γιομίδια Θεσσαλίας με σέσκουλα και συκωταριά

Μαγειρίτσα φρικασέ με μαρούλι

Μαγειρίτσα με μάραθο από την Αρκαδία

Μαγειρίτσα με ρύζι, μυρωδικά και μπούκοβο

Κλασική μαγειρίτσα αυγολέμονο

Vegan μαγειρίτσα

Συκώτι λαδορίγανη

Πιπεριές Φλωρίνης ξιδάτες

Πιλάφι με συκωτάκια και φρέσκα μυρωδικά

Εύκολη σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας

Τάρτα τυριών με μυρωδικά

Στριφτή τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Αρνίσια παϊδάκια λεμονάτα στον φούρνο με πατάτες βήμα - βήμα

Αλμυρή γαλατόπιτα

Πατατοσαλάτα με αυγά και σπιτική μαγιονέζα

Χοιρινές μπριζόλες -κρασάτες- στο τηγάνι

Cheesecake λεμόνι στο ποτήρι

Εύκολο cheesecake με ζαχαρούχο γάλα και μαρμελάδα φράουλα

Αγκινάρες με αρνάκι

Κις με κοτόπουλο, ντοματίνια και τυρί
Ζυγούρι στη γάστρα

Αλμυρό κέικ με μπίρα και μπέικον

Φέτα μπουγιουρντί

Παγωτό γιαούρτι με σοκολάτα

Πράσινη σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, vegan τυρί και πεκάν

Κλασική κις λορέν (Quiche Lorraine) βήμα - βήμα

Σιγοψημένο αρνάκι στη γάστρα με πατάτες και καρότα

Κατσικάκι ρολό γεμιστό με συκωταριά
