
Υλικά
- 2 κιλά ζυγούρι μπούτι και σπάλα, ολόκληρο κομμάτι
- 2 καρότα κομμένα σε χοντρά μπαστούνια
- 2 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
- 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 3 πιπεριές κέρατα σε χοντρές ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ζυγούρι στη γάστρα πρώτα πλένουμε το κρέας και το βράζουμε σε ευρύχωρη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και ένα ολόκληρο κρεμμύδι για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃.
- Στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε στη γάστρα.
- Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε μαζί στη γάστρα.
- Προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο και ένα ποτήρι από το ζωμό που βράσαμε το κρέας.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες, φροντίζοντας πού και πού να περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά με τη σάλτσα του φαγητού.