
Υλικά
- 1 ½ φλιτζάνι αρακάς ξεσπυρισμένος φρέσκος ή κατεψυγμένος
- 2-3 ραπανάκια
- 2 αγγουράκια καλά πλυμένα και στεγνωμένα, με τη φλούδα τους
- 5-6 φύλλα σαλάτα ή λόλα κόκκινη
- μερικά φύλλα δυόσμου ή άνηθου ψιλοκομμένα
Για το λαδολέμονο
- 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από μισό λεμόνι ακέρωτο
- αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την ανοιξιάτικη σαλάτα με αρακά, αγγούρι, ραπανάκια και πρασινάδες, πρώτα ζεματάμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τον στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τον κρυώνουμε κάτω από κρύο νερό. Στραγγίζουμε ξανά και αφήνουμε να κρυώσει σε πιατέλα.
- Αφαιρούμε τις άκρες από τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε κορδέλες με το peeler που καθαρίζουμε πατάτες τις προσθέτουμε στην πιατέλα και αλατίζουμε ελαφρά.
- Κόβουμε τα ραπανάκια σε λεπτές ροδέλες και τα φύλλα της σαλάτας σε κομμάτια με το χέρι και τα προσθέτουμε στην πιατέλα μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή τον άνηθο.
- Ενώνουμε όλα τα υλικά του λαδολέμονου σε ένα βαζάκι, κλείνουμε με καπάκι και κουνάμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.