Υλικά
  • 1 ½ φλιτζάνι αρακάς ξεσπυρισμένος φρέσκος ή κατεψυγμένος
  • 2-3 ραπανάκια
  • 2 αγγουράκια καλά πλυμένα και στεγνωμένα, με τη φλούδα τους
  • 5-6 φύλλα σαλάτα ή λόλα κόκκινη 
  • μερικά φύλλα δυόσμου ή άνηθου ψιλοκομμένα

Για το λαδολέμονο

  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από μισό λεμόνι ακέρωτο
  • αλάτι  
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την ανοιξιάτικη σαλάτα με αρακά, αγγούρι, ραπανάκια και πρασινάδες, πρώτα ζεματάμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τον στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τον κρυώνουμε κάτω από κρύο νερό. Στραγγίζουμε ξανά και αφήνουμε να κρυώσει σε πιατέλα.
  2. Αφαιρούμε τις άκρες από τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε κορδέλες με το peeler που καθαρίζουμε πατάτες τις προσθέτουμε στην πιατέλα και αλατίζουμε ελαφρά.
  3. Κόβουμε τα ραπανάκια σε λεπτές ροδέλες και τα φύλλα της σαλάτας σε κομμάτια με το χέρι και τα προσθέτουμε στην πιατέλα μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή τον άνηθο. 
  4. Ενώνουμε όλα τα υλικά του λαδολέμονου σε ένα βαζάκι, κλείνουμε με καπάκι και κουνάμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.