Υλικά
- 6 μπάλες burrata, 100 γρ. η κάθε μία
- 400 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο, τα φύλλα μόνο (ιδανικά πλατύφυλλος)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο ή κρέμα βαλσαμικού ξυδιού
- ανθός αλατιού ή θαλασσινό αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ξινόμαυρο με αρώματα φρέσκιας φράουλας και κερασιού, νύξεις ανθικότητας και φυτικότητας, φρεσκάδα και διάρκεια.
Η πρόταση του WSPC: Dianthos Boutari
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα caprese με burrata και φρέσκες φράουλες, πρώτα φροντίζουμε οι φράουλες να είναι καλά στεγνωμένες.
- Σε μια μεγάλη πιατέλα, απλώνουμε τις φράουλες σε όλη στη βάση και τοποθετούμε τις μπάλες της burrata επάνω, είτε ολόκληρες είτε κομμένες απαλά στη μέση για να ανοίξουν και να χυθεί η κρέμα τους.
- Τοποθετούμε φύλλα βασιλικού ανάμεσα τους και επιπλέον φράουλες.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με φρυγανισμένο ψωμί.
Μπορούμε να προσθέσουμε λεπτές φέτες προσούτο ή καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης.