Υλικά
  • 6 μπάλες burrata, 100 γρ. η κάθε μία
  • 400 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο, τα φύλλα μόνο (ιδανικά πλατύφυλλος)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο ή κρέμα βαλσαμικού ξυδιού
  • ανθός αλατιού ή θαλασσινό αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Ξινόμαυρο με αρώματα φρέσκιας φράουλας και κερασιού, νύξεις ανθικότητας και φυτικότητας, φρεσκάδα και διάρκεια.
Η πρόταση του WSPC: Dianthos Boutari
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα caprese με burrata και φρέσκες φράουλες, πρώτα φροντίζουμε οι φράουλες να είναι καλά στεγνωμένες.
  2. Σε μια μεγάλη πιατέλα, απλώνουμε τις φράουλες σε όλη στη βάση και τοποθετούμε τις μπάλες της burrata επάνω, είτε ολόκληρες είτε κομμένες απαλά στη μέση για να ανοίξουν και να χυθεί η κρέμα τους.
  3. Τοποθετούμε φύλλα βασιλικού ανάμεσα τους και επιπλέον φράουλες.
  4. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και βαλσάμικο, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με φρυγανισμένο ψωμί.

Μπορούμε να προσθέσουμε λεπτές φέτες προσούτο ή καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης.