Υλικά

120 γρ. σπανάκι baby

200 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες

80 γρ. τυρί vegan (τύπου φέτα ή μαλακό τυρί)

60 γρ. πεκάν ή καρύδια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

½ κ.γ. μουστάρδα Dijon

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σαββατιανό με αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων, λευκών λουλουδιών πλούσια γεύση και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Σαββατιανό - Μυλωνάς Μικροοινοποιΐα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πράσινη σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, vegan τυρί και πεκάν καβουρδίζουμε σε ένα μικρό τηγάνι τα πεκάν, για 3-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα καραμελώσουμε με 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή τα αφήνουμε ως έχουν. Βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ετοιμάζουμε το dressing: Σένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό, το σιρόπι σφενδάμου, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Βάζουμε σε μία σαλατιέρα το σπανάκι, τις φράουλες, το vegan τυρί και τα πεκάν.
  4. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.
  • Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα και το dressing νωρίτερα και να τα βάλουμε ξεχωριστά στο ψυγείο. Προσθέτουμε το dressing, το τυρί και τους ξηρούς καρπούς πριν σερβίρουμε, για να παραμείνουν τραγανά.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό σπανάκι (ή και όλο) με ρόκα.