
Υλικά
- 1,2 κιλά αρνάκι σε μερίδες, πλευρές και χεράκι
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια, φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- 10 φρέσκιες αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
- 1 ματσάκι άνηθο
- λίγα κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το λεμονόνερο
- 2-3 λίτρα νερό
- 2 λεμόνια, το χυμό και τις λεμονόκουπες
Σαββατιανό με αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων και καραμέλας βουτύρου, διακριτική οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Phenomena Savatiano Vareli Markou Vineyards
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις αγκινάρες με αρνάκι, πρώτα καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με νερό, στο οποίο προσθέτουμε το χυμό από δυό λεμόνια και τις λεμονόκουπες τους, για να μην μαυρίσουν. Με αυτό το νερό, θα μαγειρέψουμε και το κρέας.
- Σε χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το αρνάκι με τον κόλιανδρο και από τις δυό πλευρές. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
- Μεταφέρουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό από τις αγκινάρες με το λεμόνι, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα, αλατίζουμε, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 40-50 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και το κρέας.
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τον μαϊντανό, και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν θέλουμε μπορούμε να αβγοκόψουμε το φαγητό. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα προσθέσουμε το αλεύρι στο σοτάρισμα.