
Υλικά
- 100 γρ. ρόκα
- 10-12 φράουλες, κομμένες στη μέση ή σε φέτες
- 1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 40 γρ. φλοίδες παρμεζάνας
- ⅓ φλ. ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης) ανάλατοι, χοντροκομμένοι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη βινεγκρέτ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αγιωργίτικο με αρώματα κόκκινων φρούτων, τριαντάφυλλου και γαρίφαλου δροσιστική οξύτητα και φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Οδίτης - Strofilia Estate Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο, ρόκα και παρμεζάνα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα.
- Από πάνω τοποθετούμε τις φράουλες, το αβοκάντο και τους ξηρούς καρπούς.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τις φλοίδες παρμεζάνας.
- Σε ένα μικρό μπολ ή βαζάκι χτυπάμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
- Μπορούμε να βάλουμε στη βινεγκρέτ βαλσαμικό ξύδι αντί για λεμόνι.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ή όλη τη ρόκα με baby σπανάκι.
- Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να προσθέσουμε φέτα ή μανούρι.
- Για μια vegan εκδοχή αντικαθιστούμε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου και την παρμεζάνα με διατροφική μαγιά.