Υλικά
  • 100 γρ. ρόκα
  • 10-12 φράουλες, κομμένες στη μέση ή σε φέτες
  • 1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. φλοίδες παρμεζάνας
  • ⅓ φλ. ξηροί καρποί (καρύδια, αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης) ανάλατοι, χοντροκομμένοι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη βινεγκρέτ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αγιωργίτικο με αρώματα κόκκινων φρούτων, τριαντάφυλλου και γαρίφαλου δροσιστική οξύτητα και φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Οδίτης - Strofilia Estate Winery 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σαλάτα με φράουλες, αβοκάντο, ρόκα και παρμεζάνα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ρόκα.
  2. Από πάνω τοποθετούμε τις φράουλες, το αβοκάντο και τους ξηρούς καρπούς.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τις φλοίδες παρμεζάνας.
  4. Σε ένα μικρό μπολ ή βαζάκι χτυπάμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
  • Μπορούμε να βάλουμε στη βινεγκρέτ βαλσαμικό ξύδι αντί για λεμόνι.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ή όλη τη ρόκα με baby σπανάκι.
  • Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να προσθέσουμε φέτα ή μανούρι.
  • Για μια vegan εκδοχή αντικαθιστούμε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου και την παρμεζάνα με διατροφική μαγιά.