Υλικά

για ταψί διαστ. 20x26 εκ. 

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 350 γρ. τυρί φέτα, χοντροτριμμένη
  • 1½ φλ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3-4 αυγά μέτρια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Ένα Chardonnay με ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με έντονο αρωματικό προφίλ και φρουτώδη χαρακτήρα. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay - Κτήμα Κοκοτού

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την πατσαβουρόπιτα με φέτα και γραβιέρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε καλά ένα ταψί διαστάσεων 20x26 εκ.
  2. Λαδώνουμε ένα-ένα τα φύλλα. Παίρνουμε το κάθε φύλλο στις χούφτες μας, το τσαλακώνουμε και το τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί, μέχρι να καλύψουμε τη βάση του.
  3. Ψήνουμε τα φύλλα στον φούρνο για 10 λεπτά. 
  4. Στο μεταξύ, χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα και αλατοπίπερο.
  5. Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο, πασπαλίζουμε τα τσαλακωμένα φύλλα με το τριμμένο τυρί, τη φέτα και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών. 
  6. Βάζουμε ξανά το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πίτα και να κάνει μια ωραία κρούστα.
  7. Σερβίρουμε την πατσαβουρόπιτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντάς τη σε κομμάτια.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με ανθότυρο ή μαλακιά μυζήθρα, που θα δώσουν στην πίτα πιο ήπια γεύση.