
Υλικά
για ταψί διαστ. 20x26 εκ.
- 10 φύλλα κρούστας
- 350 γρ. τυρί φέτα, χοντροτριμμένη
- 1½ φλ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3-4 αυγά μέτρια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Ένα Chardonnay με ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με έντονο αρωματικό προφίλ και φρουτώδη χαρακτήρα. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay - Κτήμα Κοκοτού
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την πατσαβουρόπιτα με φέτα και γραβιέρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε καλά ένα ταψί διαστάσεων 20x26 εκ.
- Λαδώνουμε ένα-ένα τα φύλλα. Παίρνουμε το κάθε φύλλο στις χούφτες μας, το τσαλακώνουμε και το τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί, μέχρι να καλύψουμε τη βάση του.
- Ψήνουμε τα φύλλα στον φούρνο για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα και αλατοπίπερο.
- Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο, πασπαλίζουμε τα τσαλακωμένα φύλλα με το τριμμένο τυρί, τη φέτα και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
- Βάζουμε ξανά το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η πίτα και να κάνει μια ωραία κρούστα.
- Σερβίρουμε την πατσαβουρόπιτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντάς τη σε κομμάτια.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με ανθότυρο ή μαλακιά μυζήθρα, που θα δώσουν στην πίτα πιο ήπια γεύση.