Υλικά

Για τη ζύμη

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ φλ. νερό χλιαρό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλ. σπανάκι ψιλοκομμένο (φρέσκο ή κατεψυγμένο καλά στραγγισμένο)
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Sauvignon Blanc με αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, φρουτώδη γεύση και λεμονάτη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Notes White Gentilini

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τον γκιοζλεμέ με σπανάκι και φέτα βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
  2. Ιδανικά την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι, μέχρι να μαραθούν.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τη φέτα και πιπέρι.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες και με πλάστη τις ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Βάζουμε γέμιση στη μισή πλευρά και κλείνουμε σε φάκελο.
  6. Ψήνουμε σε ζεστό, αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι ή με ελάχιστο) για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα και σερβίρουμε.
  • Παραδοσιακά ο γκιοζλεμές σερβίρεται με λίγο γιαούρτι ή λεμόνι στο πλάι. Δοκίμασέ τον και με τζατζίκι, αν προτιμάς!
  • Συνδυάζονται τέλεια με μια σαλάτα ντομάτα - αγγούρι και ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.