Υλικά
Για τη ζύμη
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ φλ. νερό χλιαρό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 φλ. σπανάκι ψιλοκομμένο (φρέσκο ή κατεψυγμένο καλά στραγγισμένο)
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Sauvignon Blanc με αρώματα εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, φρουτώδη γεύση και λεμονάτη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Notes White Gentilini
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τον γκιοζλεμέ με σπανάκι και φέτα βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
- Ιδανικά την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι, μέχρι να μαραθούν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τη φέτα και πιπέρι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες και με πλάστη τις ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Βάζουμε γέμιση στη μισή πλευρά και κλείνουμε σε φάκελο.
- Ψήνουμε σε ζεστό, αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι ή με ελάχιστο) για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα και σερβίρουμε.
- Παραδοσιακά ο γκιοζλεμές σερβίρεται με λίγο γιαούρτι ή λεμόνι στο πλάι. Δοκίμασέ τον και με τζατζίκι, αν προτιμάς!
- Συνδυάζονται τέλεια με μια σαλάτα ντομάτα - αγγούρι και ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.
Αμαρυλλίς Τσέγκου