Υλικά
  • 200 γρ. τυρί φέτα βαρελίσια σε ενιαίο κομμάτι ή σε μεγάλους κύβους 
  • 250 γρ. ντοματίνια ή 1 ντομάτα μεγάλη 
  • 1 πιπεριά πράσινη καυτερή σε φέτες (προαιρετικά)
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδου (ολόκληρες)
  • ρίγανη ξερή
  • ρίγανη φρέσκια
  • μερικές ελιές (προαιρετικά)
  • 50 ml ελαιόλαδο

Blend Sauvignon Blanc και Ροδίτη με αρώματα πεπονιού, μελιού και φλούδας πορτοκαλιού, ομαλή οξύτητα και ισορροπία.
Η πρόταση του WSPC: S R Blanc Dougos Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη φέτα μπουγιουρντί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. 
  2. Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τη ντομάτα σε μέτριες φέτες. Αν χρησιμοποιήσουμε ντοματίνια, κόβουμε στη μέση τα μισά και αφήνουμε τα άλλα μισά ολόκληρα. 
  3. Τα στρώνουμε σε ένα μικρό, πυρίμαχο ταψάκι, ενδιάμεσα τοποθετούμε το σκόρδο και τις ροδέλες από την καυτερή πιπεριά, αν χρησιμοποιήσουμε. 
  4. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη. 
  5. Τοποθετούμε στο κέντρο τη φέτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε τη φέτα με μπούκοβο και λίγο έξτρα ελαιόλαδο. Επίσης, αν το επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψάκι και μερικές ελιές.
  6. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά τουλάχιστον, ή μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και να πάρει χρώμα η φέτα.
  7. Σερβίρουμε το μπουγιουρντί στο τραπέζι μαζί με ψημένες φέτες ψωμιού και πασπαλίζοντας με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.