
Υλικά
- 1 μαρούλι
- ½ φλ. άνηθος, φρέσκος ψιλοκομμένος
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κ.σ. καλό ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο
- φρέσκος χυμός από ½ -1 ζουμερό λεμόνι ή 1-2 κ.σ. ξύδι
- αλάτι, ιδανικά ανθός αλατιού
- ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σαλάτα μαρούλι, πρώτα χωρίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού και τα πλένουμε καλά αρκετές φορές. Στο τέλος αν θέλουμε τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό με ξύδι. Τα τινάζουμε απαλά ένα-ένα, να φύγουν τα πολλά νερά, και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να στραγγίσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες ή τα ψιλοκόβουμε.
- Κόβουμε το μαρούλι λεπτοκομμένο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη, τοποθετούμε το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Προσθέτουμε το φρεσκοστυμμένο λεμόνι και τον ανθό αλατιού, αναλόγως τις προτιμήσεις μας. Ανακατεύουμε απαλά, αλλά καλά! Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ανασηκώνοντας τη σαλάτα είτε με δύο κουτάλες σαλάτας είτε με τα χέρια.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε βαθιά πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον ανθό αλατιού και ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο μόνο όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά όπως ραπανάκια, αγγούρι, ντοματίνια, τριμμένο καρότο κ.α.
- Ακόμη μπορούμε να προσθέσουμε και φρέσκο μάραθο.