Ετοιμάσου να απολαύσεις την πιο εύκολη, νόστιμη και αφράτη γαλατόπιτα, αλλά αυτή τη φορά αλμυρή και όχι γλυκιά όπως έχεις συνηθίσει. 

Αλμυρή γαλατόπιτα

 

Υλικά
  • 1 lt γάλα πλήρες
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο 
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1-2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 

Λευκό Κρασί! Ντεμπίνα με αρώματα εσπεριδοειδών, αχλαδιού, κίτρου και λευκών ανθών, δροσιστική οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Ντεμπίνα Κλασσική Zoinos Winery
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την αλμυρή γαλατόπιτα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πήξει σε κρέμα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο, ανακατεύοντας να λιώσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά.
  3. Προσθέτουμε τη φέτα, το κεφαλοτύρι, όσο αλάτι χρειάζεται και πιπέρι. Ανακατεύουμε και τέλος ενσωματώνουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 26-30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  5. Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μπορούμε δημιουργήσουμε παραλλαγές αλλάζοντας τα τυριά και τα μυρωδικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις και ό,τι διαθέτουμε στο ψυγείο μας.