Υλικά
  • 800 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο & χοιρινό), περασμένο 2 φορές
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 5 κ.σ. βρώμη
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Blend των ποικιλιών Cabernet Sauvignon, Merlot και Λημνιό, με αρώματα φραγκοστάφυλου, αγριοκέρασου και δαμάσκηνου, ισορροπημένη οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Γέννημα Ψυχής Estate Manolesakis

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα κεφτεδάκια στο φούρνο πολτοποιούμε σε πολυκόφτη τη ντομάτα και το κρεμμύδι.
  2. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, τη βρώμη, το κύμινο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ζυμώνουμε, βρέχοντας συχνά τα χέρια μας (αυτό το λίγο νεράκι που περνά στον κιμά κάνει τα κεφτεδάκια πιο αφράτα), μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  6. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί του φούρνου και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  7. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
  8. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα κεφτεδάκια και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Τρώμε τα κεφτεδάκια μόλις βγουν από το φούρνο γιατί γρήγορα χάνουν την τραγανή κρούστα τους.