
Υλικά
- 500 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα και στυμμένα
- 1 ντομάτα ώριμη, τριμμένη, χωρίς τα σποράκια της
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
- 1 φλ. βρώμη (μπορεί να χρειαστεί περισσότερη)
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μπόλικο δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- λίγη πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό κρασί, ένα Βιδιανό από την Κρήτη με αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων και δροσιστική οξύτητα. Η πρότασή του WSPC: Λύχνος Βιδιανό Οινοποιείο Ντουράκη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τους τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε μπολ και αλατίζουμε καλά. Τα αφήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου.
- Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι και τα πατάμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού και στη συνέχεια, τα στύβουμε με τα χέρια, για να φύγουν τα υγρά που έχουν βγάλει.
- Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια σε βαθύ μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλη βρώμη, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα που να πλάθεται εύκολα.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με τζατζίκι ή σκέτο γιαούρτι.
- Για μεγαλύτερη νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 1 καρότο τριμμένο και κίτρινο, σκληρό τυρί, τριμμένο.
- Η βρώμη μπορεί να αντικατασταθεί από αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη.