
Υλικά
- 2 πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες
- 1 μεγάλο κολοκύθι, σε λεπτές φέτες
- 2 πιπεριές κέρατο (σκούρες πράσινες) καθαρισμένες από τα σπόρια
- 1 μελιτζάνα σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ρίγανη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο λάδι για το σχαροτήγανο
Για τη σος
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- τον πολτό από το ψημένο σκόρδο
- αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα ψητά λαχανικά, πρώτα ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε πολύ δυνατή φωτιά και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα λαχανικά και το σκόρδο με τη φλούδα.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο τις μελιτζάνες και το κολοκύθι. Αλατίζουμε και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Χρειάζεται προσοχή γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν τα λαχανικά μας, αλλά να «κρατάνε» λίγο.
- Σε ένα βαζάκι, χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά της σος.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ρηχή πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό.
- Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο, σε ρηχό ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, στους 180°C. Προσέχουμε να βγάζουμε όσα έχουν ψηθεί γιατί δεν ψήνονται όλα τα λαχανικά στον ίδιο χρόνο.
- Το ψημένο σκόρδο δίνει όλη τη νοστιμιά, γιατί ψημένο δεν μυρίζει, αντίθετα δίνει έντονη γεύση στη σάλτσα.
- Μπορούμε στο σερβίρισμα να προσθέσουμε και σπασμένη φέτα.