Υλικά
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο κολοκύθι, σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές κέρατο (σκούρες πράσινες) καθαρισμένες από τα σπόρια
  • 1 μελιτζάνα σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ρίγανη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο λάδι για το σχαροτήγανο

Για τη σος

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • τον πολτό από το ψημένο σκόρδο
  • αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα ψητά λαχανικά, πρώτα ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε πολύ δυνατή φωτιά και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τα λαχανικά και το σκόρδο με τη φλούδα.
  2. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τις μελιτζάνες και το κολοκύθι. Αλατίζουμε και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Χρειάζεται προσοχή γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν τα λαχανικά μας, αλλά να «κρατάνε» λίγο.
  3. Σε ένα βαζάκι, χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά της σος.
  4. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ρηχή πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό.
  • Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο, σε ρηχό ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, στους 180°C. Προσέχουμε να βγάζουμε όσα έχουν ψηθεί γιατί δεν ψήνονται όλα τα λαχανικά στον ίδιο χρόνο.
  • Το ψημένο σκόρδο δίνει όλη τη νοστιμιά, γιατί ψημένο δεν μυρίζει, αντίθετα δίνει έντονη γεύση στη σάλτσα.
  • Μπορούμε στο σερβίρισμα να προσθέσουμε και σπασμένη φέτα.