
Συνδυασμένο με αφράτα ψωμάκια, λαχταριστή σως και τα αγαπημένα μας υλικά, γίνεται τόσο νόστιμο που ίσως να μη θελήσουμε να ξαναπαραγγείλουμε απ’ έξω.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, ιδανικά με 20%-25% λίπος και περασμένος μια φορά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο λάδι ή βούτυρο για το ψήσιμο
Για το στήσιμο
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ, κλασικά ή μπριός
- 4 φέτες τυρί τσένταρ ή άλλο τυρί που λιώνει ωραία
- 4 φύλλα μαρούλι
- 1–2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
- 4-5 πίκλες κομμένες σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
- Κέτσαπ, μαγιονέζα ή άλλη σάλτσα της επιλογής μας π.χ. μουστάρδα, BBQ σως, κοκτέιλ σως κτλ.
Ερυθρό blend από Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό με αρώματα κόκκινων φρούτων, νότες γλυκών μπαχαρικών και ώριμες τανίνες. Η πρόταση του WSPC: Rapsani Dougos Winery
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το κλασικό τσίζμπεργκερ (cheeseburger) ζυμώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά με αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε σε 4 ίσα μπιφτέκια, λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του ψωμιού, αφού θα συρρικνωθούν λίγο κατά το ψήσιμο. Πιέζουμε ελαφρώς το κέντρο τους για να μείνουν επίπεδα.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο ή στη σχάρα. Ραντίζουμε με λίγο λάδι ή βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο να λιώσει.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια για 3–4 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος και το πόσο καλά ψημένα τα προτιμάμε. Στα τελευταία 1–2 λεπτά, τοποθετούμε από πάνω το τυρί για να λιώσει.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε στο ίδιο τηγάνι/σχάρα για 1–2 λεπτά με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αλείφουμε τα ψωμάκια με σάλτσες της επιλογής μας και βάζουμε με τη σειρά φύλλο μαρουλιού, ντομάτα, μπιφτέκι με λιωμένο τυρί, κρεμμύδι και πίκλες αν θέλουμε.
- Σκεπάζουμε με το επάνω ψωμάκι και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες, potato wedges ή σαλάτα.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ψητό μπέικον, μανιτάρια ή καραμελωμένα κρεμμύδια.