
Υλικά
- 300 γρ. πελτές ντομάτας διπλής ή τριπλής συμπύκνωσης
- 60 ml ξύδι
- 60 ml νερό
- 1½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 80 ml σιρόπι αγαύης
- 1 κ.γ. αλάτι ψιλό
- ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μπαχάρι
- ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ¼ κ.γ. πάπρικα καυτερή ή ανάλογα πόσο πικάντικη τη θέλουμε (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη σπιτική κέτσαπ (ketchup) χωρίς ζάχαρη βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
- Αποθηκεύουμε την κέτσαπ σε αποστειρωμένο δοχείο στο ψυγείο και διατηρούμε για περίπου 3 εβδομάδες.