Υλικά
  • 300 γρ. πελτές ντομάτας διπλής ή τριπλής συμπύκνωσης
  • 60 ml ξύδι
  • 60 ml νερό
  • 1½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 80 ml σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. αλάτι ψιλό
  • ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ¼  κ.γ. πάπρικα καυτερή ή ανάλογα πόσο πικάντικη τη θέλουμε (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σπιτική κέτσαπ (ketchup) χωρίς ζάχαρη βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  2. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  3. Αποθηκεύουμε την κέτσαπ σε αποστειρωμένο δοχείο στο ψυγείο και διατηρούμε για περίπου 3 εβδομάδες.