
Υλικά
Για τη γέμιση
- 800 γρ. σπανάκι και σέσκουλα ανάμεικτα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. φέτα, χοντροκομμένη
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό χτυπημένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το χυλό
- 350 γρ. καλαμποκάλευρο
- 250 ml νερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ροζέ από τη Θεσσαλία και την ποικιλία Ξινόμαυρο, έντονα φρουτώδες και αρωματικό, με πλούσιο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Ξινόμαυρο Ροζέ - Κτήμα Θεόπετρα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τον πλαστό, την παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας, ανακατεύουμε τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια με μια μεγάλη τσιμπιά αλάτι, τα βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου, να βγάλουν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια τα στίβουμε καλά με τα χέρια και μεταφέρουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τη φέτα, το λάδι, το αυγό και μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Δοκιμάζουμε λίγο και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το νερό και το λάδι, ώστε να έχουμε ένα παχύρρευστο χυλό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα στο ταψί, και το απλώνουμε ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό και τον απλώνουμε, προσπαθώντας να καλύψουμε τη γέμιση από άκρη σε άκρη.
- Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο για 1 ώρα, μέχρι να χρυσίσει και να γίνει τραγανή.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την κόψουμε.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό στη γέμιση.