Υλικά
  • 1 φλ. τραχανά γλυκό
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή ή δυόσμο
  • 5 φλ. νερό ζεστό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • κρουτόν για το σερβίρισμα

Ροζέ, blend από Αγιωργίτικο, Syrah & Ασύρτικο, με αρώματα κόκκινων φρούτων, διακριτικό ανθικό χαρακτήρα, δροσιστική οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Euphoria Rose Αμπελώνες Μάρκου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη σούπα τραχανά βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
  2. Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τραχανά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά πάνω στη φωτιά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη ή τον δυόσμο και το νερό.
  4. Βράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πιει ο τραχανάς όλα σχεδόν τα υγρά του.
  5. Προσθέτουμε τότε το γάλα και το βούτυρο και δίνουμε μια τελευταία βράση στη σούπα, ανακατεύοντας καλά.
  6. Προσθέτουμε τη φέτα εκτός φωτιάς και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.
  7. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα, προσθέτοντας αν θέλουμε και λίγα κρουτόν σε κάθε πιάτο.

Για να τα φτιάξουμε τα δικά μας κρουτόν, λιώνουμε 1 καλή κ.σ. βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε 3-4 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού, κομμένες σε κυβάκια. Πασπαλίζουμε με ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου, 1 κ.γ. ρίγανη και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κάθε τόσο, γυρίζοντάς τα ψωμάκια στο τηγάνι μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.