
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο ή 1 στήθος + 2 μπούτια κοτόπουλου
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 πατάτες μέτριες, σε χοντρά κομμάτια
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 200γ. σελινόριζα καθαρισμένη σε κύβους
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λευκό, συνδυασμός Chardonnay και Ντεμπίνας με αρωματική πολυπλοκότητα από εσπεριδοειδή, αχλάδι, ροδάκινο και βανίλια. Λιπαρό, πλούσιο σώμα και υψηλή ένταση αρωμάτων. Η πρότασή μας: Inima Chardonnay Debina - Katogi Averoff
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την ελαφριά κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο, πρώτα βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με 2½ lt νερό. Προσθέτουμε τη δάφνη και τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και ρίχνουμε στο ζωμό σούπα τη σελινόριζα, τις πατάτες και τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά.
- Στο μεταξύ ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο απομακρύνοντας κόκκαλα και πέτσες. Κόβουμε τα ψαχνά σε μέτρια κομμάτια και τα επιστρέφουμε στη σούπα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και δίνουμε μια τελευταία βράση.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, αν χρειάζεται. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε πιάτα, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αν επιμένετε, μπορείτε και να την αυγοκόψετε. Σε αυτή την περίπτωση θα αφαιρέσετε από τη σούπα το ένα από τα δύο λεμόνια για να το χρησιμοποιήσετε στο αυγολέμονο.