Καθώς μπαίνουμε σιγά - σιγά σε χριστουγεννιάτικο mood, για κάποιους ξεκινά και η νηστεία, η μικρή Σαρακοστή που θα λέγαμε αλλιώς, η οποία είναι λίγο πιο «χαλαρή», σε σχέση με αυτή του Πάσχα, μιας και μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου επιτρέπεται και το ψάρι, εκτός από Τετάρτες και Παρασκευές.

Πάντα όμως, είτε νηστεύουμε και την τηρούμε κατά γράμμα, είτε όχι, είναι μία καλή αφορμή για να αποτοξινωθούμε, να βάλουμε ποικιλία στην κουζίνα μας και να ανακαλύψουμε τον πλούτο των υλικών που μας προσφέρει αυτή η εποχή. 

Κολοκύθες, κουνουπίδια, σπανάκι, παντζάρια και γλυκοπατάτες έρχονται στο προσκήνιο και γεμίζουν με τα φθινοπωρινά και χειμερινά αρώματά τους το φαγητό μας, με τους πιο ευφάνταστους και καθόλου βαρετούς τρόπους. Πάρε ιδέες και ξεκίνα!