
Με τη γλυκιά τους γεύση και την τραγανή υφή, αποτελούν ένα τέλειο συνοδευτικό για κάθε γεύμα ή σνακ. Η παρακάτω συνταγή είναι απλή, πολύ-πολύ νόστιμη και ιδανική για παιδιά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Υλικά
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αλάτι (ή κατά βούληση)
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα υγιεινά sticks γλυκοπατάτας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε sticks πάχους περίπου 0,5 εκ., σαν να κόβουμε πατάτες για τηγανητές.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου αν χρησιμοποιούμε και το πιπέρι.
- Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες στο ταψί σε μία στρώση, χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους, ώστε να γίνουν τραγανές. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντας τις 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές στις άκρες.
- Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες ζεστές και αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με επιπλέον αλατοπίπερο ή κάποιο μυρωδικό της επιλογής μας, όπως ξερή ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι.
- Μπορούμε να μην ξεφλουδίσουμε τις πατάτες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει πριν τις κόψουμε σε sticks να τις πλύνουμε καλά και να τις τρίψουμε για να καθαρίσουν.
- Μπορούμε να ακολουθήσουμε τα ίδια βήματα και για κανονικές πατάτες.