Με τη γλυκιά τους γεύση και την τραγανή υφή, αποτελούν ένα τέλειο συνοδευτικό για κάθε γεύμα ή σνακ. Η παρακάτω συνταγή είναι απλή, πολύ-πολύ νόστιμη και ιδανική για παιδιά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Υλικά
  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι (ή κατά βούληση)
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα υγιεινά sticks γλυκοπατάτας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε sticks πάχους περίπου 0,5 εκ., σαν να κόβουμε πατάτες για τηγανητές.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου αν χρησιμοποιούμε και το πιπέρι.
  4. Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες στο ταψί σε μία στρώση, χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους, ώστε να γίνουν τραγανές. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντας τις 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές στις άκρες.
  5. Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες ζεστές και αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με επιπλέον αλατοπίπερο ή κάποιο μυρωδικό της επιλογής μας, όπως ξερή ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι.
  • Μπορούμε να μην ξεφλουδίσουμε τις πατάτες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει πριν τις κόψουμε σε sticks να τις πλύνουμε καλά και να τις τρίψουμε για να καθαρίσουν.
  • Μπορούμε να ακολουθήσουμε τα ίδια βήματα και για κανονικές πατάτες.