Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 400 γρ. γλυκοπατάτες, ψητές ή ατμού
  • 150 γρ. φασόλια κόκκινα σε κονσέρβα, καλά στραγγισμένα
  • 1  κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο ή μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 30 γρ. βρώμη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γουακαμόλε

  • 2 αβοκάντο
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.σ. χυμό από λάιμ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα burgers

  • 4 vegan ψωμάκια για burger
  • 4 κ.σ. χούμους
  • 4 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • πράσινη σαλάτα της επιλογής μας
  • πάπρικα
     

Sauvignon Blanc με αρώματα λεμονιού, λάιμ και μάνγκο, νύξεις λευκών άνθεων, τραγανή οξύτητα και επίγευση με διάρκεια. Η πρότασή μας: Αγέλη Sauvignon Blanc - Lykos Winery

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τα μπιφτέκια γλυκοπατάτας

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τις γλυκοπατάτες, τα φασόλια και τα πατάμε με πιρούνι μέχρι να γίνουν σαν πουρές.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με καπάκι ή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30'.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί.
  4. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε 4 μπιφτέκια, τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 25'.
  5. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά ώστε να σταθεροποιηθούν.

Για το γουακαμόλε

  1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το γουακαμόλε και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση κατά βούληση.

Για τα burgers

  1. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα φρυγανίζουμε.
  2. Τοποθετούμε σε κάθε ψωμάκι ένα μπιφτέκι γλυκοπατάτας, μία στρώση χούμους, τα φύλλα της πράσινης σαλάτας, τις πιπεριές, τα ραπανάκια και τέλος το γουακαμόλε.
  3. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα, κλείνουμε τα burgers και σερβίρουμε.

Ανάλογα την υγρασία που θα «βγάλει» η γλυκοπατάτα μπορεί να χρειαστεί επιπλέον βρώμη.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χούμους μπορούμε να προσθέσουμε vegan μαγιονέζα ή τυρί κρέμα.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κόκκινα φασόλια με λευκά φασόλια ή ρεβίθια.