
Υλικά
για 2 βάζα
- 1 μέτριο λάχανο κόκκινο, ψιλοκομμένο (περίπου 500 γρ.)
- 400 ml νερό
- 400 ml μηλόξιδο
- 2 κ.σ. αλάτι
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κόκκους πιπέρι
- 4 φύλλα δάφνης
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το τουρσί με κόκκινο λάχανο ψιλοκόβουμε, πλένουμε και σουρώνουμε καλά το λάχανο.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάχανο και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λάχανο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Μοιράζουμε το τουρσί σε γυάλινα βάζα, μαζί με τα υγρά από την κατσαρόλα και διατηρούμε για μερικές μέρες στο ψυγείο.