Υλικά

για 2 βάζα

  • 1 μέτριο λάχανο κόκκινο, ψιλοκομμένο (περίπου 500 γρ.)
  • 400 ml νερό
  • 400 ml μηλόξιδο
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπέρι
  • 4 φύλλα δάφνης
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το τουρσί με κόκκινο λάχανο ψιλοκόβουμε, πλένουμε και σουρώνουμε καλά το λάχανο.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάχανο και βράζουμε για 5 λεπτά.
  3. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λάχανο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  4. Μοιράζουμε το τουρσί σε γυάλινα βάζα, μαζί με τα υγρά από την κατσαρόλα και διατηρούμε για μερικές μέρες στο ψυγείο.