Αυτή η κολοκυθόσουπα με καρότο θα σας μαγέψει με την υπέροχη, γλυκοπικάντικη γεύση της, ενώ μπορεί άνετα να σταθεί και σε ένα επίσημο γεύμα. Μαγειρέψτε την σε κάθε ευκαιρία που αναζητάτε ένα εύκολο και απολαυστικό φαγητό.

Υλικά

Για τη σούπα

  • 700 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 50 γρ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. γάλα καρύδας από κονσέρβα
  • 800 - 1000 γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών ζεστό
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 3 φέτες ψωμί φρυγανισμένο, κομμένο σε κύβους
  • κολοκυθόσπορους
  • γιαούρτι καρύδας
  • φύλλα μαϊντανού 

Λευκό κρασί! Semillon ή Sauvignon Blanc.
Semillon - Domaine Costa Lazaridi.

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για 2'.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2'.
  3. Προσθέτουμε τα 800 γρ. νερό ή το ζωμό και μαγειρεύουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά εντελώς. Τέλος, προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  4. Πολτοποιούμε τα λαχανικά με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν βελουτέ υφή. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ μπορούμε να πολτοποιήσουμε τα λαχανικά σε δόσεις στο μπλέντερ και στη συνέχεια επαναφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, ανακατεύουμε και ελέγχουμε την υφή της σούπας. Αν είναι παχύρευστη προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ή ζωμό. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, κατά βούληση.
  6. Βράζουμε για 5' ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα και σε πιάτα, μοιράζουμε από πάνω τους κύβους του ψωμιού και γαρνίρουμε με γιαούρτι καρύδας, κολοκυθόσπορους και λίγα φύλλα μαϊντανού.

Χρησιμοποιούμε στη σούπα όσα μπαχαρικά μας αρέσουν. Εκτός από τα προτεινόμενα ταιριάζουν επίσης το κάρυ, το μπούκοβο, το κόκκινο πιπέρι ή το εστραγκόν.