Υλικά
  • 600 γρ. κρεμμύδια λευκά, κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 80 γρ. κρασί κόκκινο
  • 3 κ.σ. τάμαρι
  • 700 γρ. ζωμό μανιταριών ή λαχανικών, ζεστό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 20 γρ. βούτυρο φυτικό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. φυτικό τυρί κίτρινο
  • 8 φέτες μπαγκέτας φρυγανισμένες
  • θυμάρι ή σχοινόπρασο φρέσκο

Σαββατιανό με αρωματική ένταση που χαρακτηρίζεται από εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα, ισορροπία και επίγευση που διαρκεί. Η πρότασή μας: Σαββατιανό - Μυλωνά

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τα καραμελώνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  2. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κρασί «ξύνοντας» με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τάμαρι, το ζωμό, το θυμάρι, αλάτι και το πιπέρι.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση στο αλάτι και αποσύρουμε.
  5. Γεμίζουμε με κρεμμυδόσουπα 4 πυρίμαχα μπολ, ακουμπάμε μία φέτα ψωμί σε καθένα από αυτά, πασπαλίζουμε με τυρί φυτικό, κίτρινο και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
  6. Σερβίρουμε αμέσως την κρεμμυδόσουπα, πασπαλίζοντας με θυμάρι ή σχοινόπρασο και συνοδεύοντας με το υπόλοιπο ψωμί.

Αν δεν έχουμε τάμαρι, το παραλείπουμε και εμπλουτίζουμε τη γεύση με ζωμό μανιταριών.