
Υλικά
- 600 γρ. κρεμμύδια λευκά, κομμένα σε μέτριες φέτες
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 80 γρ. κρασί κόκκινο
- 3 κ.σ. τάμαρι
- 700 γρ. ζωμό μανιταριών ή λαχανικών, ζεστό
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 20 γρ. βούτυρο φυτικό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. φυτικό τυρί κίτρινο
- 8 φέτες μπαγκέτας φρυγανισμένες
- θυμάρι ή σχοινόπρασο φρέσκο
Σαββατιανό με αρωματική ένταση που χαρακτηρίζεται από εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα, ισορροπία και επίγευση που διαρκεί. Η πρότασή μας: Σαββατιανό - Μυλωνά
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τα καραμελώνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρασί «ξύνοντας» με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τάμαρι, το ζωμό, το θυμάρι, αλάτι και το πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση στο αλάτι και αποσύρουμε.
- Γεμίζουμε με κρεμμυδόσουπα 4 πυρίμαχα μπολ, ακουμπάμε μία φέτα ψωμί σε καθένα από αυτά, πασπαλίζουμε με τυρί φυτικό, κίτρινο και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε αμέσως την κρεμμυδόσουπα, πασπαλίζοντας με θυμάρι ή σχοινόπρασο και συνοδεύοντας με το υπόλοιπο ψωμί.
Αν δεν έχουμε τάμαρι, το παραλείπουμε και εμπλουτίζουμε τη γεύση με ζωμό μανιταριών.