
Υλικά
- 250 γρ. κανελόνια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 300 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 400 γρ. φασόλια λευκά ή κόκκινα, μαγειρεμένα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 400 ml ντομάτα τριμμένη ή passata
- διατροφική μαγιά ή μυρωδικά φρέσκα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- για το σερβίρισμα τυρί vegan (προαιρετικά)
Nebbiolo με κομψά αρώματα φράουλας και βύσσινου, νότες βοτάνων, μέτριες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Nebbiolo Langhe Massolino
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα vegan κανελόνια με φασόλια και μανιτάρια σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τα φασόλια, τα μπαχαρικά και 2-3 κ.σ. από την passata.
- Πολτοποιούμε ελαφρώς (με πιρούνι ή μπλέντερ χειρός) ώστε να έχουμε παχύρρευστη γέμιση.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουτάλι ή κορνέ.
- Στρώνουμε λίγη από την υπόλοιπη passata σε ταψί. Τοποθετούμε τα κανελόνια, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά, μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά ή λίγη διατροφική μαγιά.
- Αν δεν έχουμε κορνέ, χρησιμοποιούμε μια σακούλα τροφίμων με κομμένη γωνία, για να γεμίσουμε πιο εύκολα τα κανελόνια.
- Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα κανελόνια από νωρίς, να τα βάλουμε στο ψυγείο και να τα ψήσουμε λίγο πριν την ώρα του φαγητού.