Υλικά
  • 250 γρ. κανελόνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 300 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. φασόλια λευκά ή κόκκινα, μαγειρεμένα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 400 ml ντομάτα τριμμένη ή passata
  • διατροφική μαγιά ή μυρωδικά φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • για το σερβίρισμα τυρί vegan (προαιρετικά)

Nebbiolo με κομψά αρώματα φράουλας και βύσσινου, νότες βοτάνων, μέτριες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Η πρόταση του WSPC: Nebbiolo Langhe Massolino

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα vegan κανελόνια με φασόλια και μανιτάρια σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, τα φασόλια, τα μπαχαρικά και 2-3 κ.σ. από την passata.
  4. Πολτοποιούμε ελαφρώς (με πιρούνι ή μπλέντερ χειρός) ώστε να έχουμε παχύρρευστη γέμιση.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
  6. Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουτάλι ή κορνέ.
  7. Στρώνουμε λίγη από την υπόλοιπη passata σε ταψί. Τοποθετούμε τα κανελόνια, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
  8. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά, μετά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  9. Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά ή λίγη διατροφική μαγιά.
  • Αν δεν έχουμε κορνέ, χρησιμοποιούμε μια σακούλα τροφίμων με κομμένη γωνία, για να γεμίσουμε πιο εύκολα τα κανελόνια.
  • Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα κανελόνια από νωρίς, να τα βάλουμε στο ψυγείο και να τα ψήσουμε λίγο πριν την ώρα του φαγητού.