Υλικά
  • 4 γλυκοπατάτες μέτριες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι, μεγάλο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
  • 1½ κ.γ. δενδρολίβανο φρέσκο ή 1 κ.γ. ξερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τις γλυκοπατάτες στον φούρνο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να υπάρχει λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  4. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά στα μισά του χρόνου, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι μαλακές εσωτερικά.
  5. Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες ζεστές, προσθέτοντας λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο δενδρολίβανο αν θέλουμε.
  • Για ακόμα πιο έντονη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύσμα λεμονιού ή καπνιστή πάπρικα πριν το ψήσιμο.
  • Αν θέλουμε πιο καραμελωμένη υφή, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι στις πατάτες, πριν το ψήσιμο.