
Υλικά
- 4 γλυκοπατάτες μέτριες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι, μεγάλο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 1½ κ.γ. δενδρολίβανο φρέσκο ή 1 κ.γ. ξερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τις γλυκοπατάτες στον φούρνο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να υπάρχει λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά στα μισά του χρόνου, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι μαλακές εσωτερικά.
- Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες ζεστές, προσθέτοντας λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο δενδρολίβανο αν θέλουμε.
- Για ακόμα πιο έντονη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξύσμα λεμονιού ή καπνιστή πάπρικα πριν το ψήσιμο.
- Αν θέλουμε πιο καραμελωμένη υφή, μπορούμε να προσθέσουμε 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι στις πατάτες, πριν το ψήσιμο.