 
        
            Υλικά
            
                - 1 μέτριο κουνουπίδι
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- λίγη πάπρικα
- 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή κρέας
- χυμό από ½ λεμόνι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Gruner Veltliner από την Αυστρία, με απίστευτη φρεσκάδα και πιπεράτες νότες, αρωματική και γευστική ένταση που εντυπωσιάζει. Η πρόταση του WSPC: Gruner Veltliner Vogelsang Weingut Brundlmayer
 Διαδικασία
        
            
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        - Για τα steaks από κουνουπίδι πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 3 εκ.
- Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά τις φέτες και από τις δύο πλευρές.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί του φούρνου.
- Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το μείγμα μπαχαρικών.
- Μεταφέρουμε το κουνουπίδι στο ταψί και προσεχτικά, αλείφουμε καλά τις φέτες με το μείγμα μας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να λιώσει, το κουνουπίδι.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα.
 Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη 
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
