Υλικά
  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • λίγη πάπρικα
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή κρέας
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Gruner Veltliner από την Αυστρία, με απίστευτη φρεσκάδα και πιπεράτες νότες, αρωματική και γευστική ένταση που εντυπωσιάζει. Η πρόταση του WSPC: Gruner Veltliner Vogelsang Weingut Brundlmayer

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα steaks από κουνουπίδι πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από το κουνουπίδι και το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 3 εκ.
  2. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά τις φέτες και από τις δύο πλευρές.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί του φούρνου.
  4. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το μείγμα μπαχαρικών.
  5. Μεταφέρουμε το κουνουπίδι στο ταψί και προσεχτικά, αλείφουμε καλά τις φέτες με το μείγμα μας.
  6. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να λιώσει, το κουνουπίδι.
  7. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια πράσινη σαλάτα.