Υλικά
- 100 γρ. σπανάκι baby
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 2 παντζάρια μέτρια, βρασμένα
- ½ ρόδι, τα σποράκια
- 40 γρ. καρυδόψιχα
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι
Για τη βινεγκρέτ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σόγια σος
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
- 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ½ λεμόνι
Ροζέ Μοσχοφίλερο με αρώματα τριαντάφυλλου, βερίκοκου, μήλου και φλούδας εσπεριδοειδών. Η πρόταση του WSPC: Τομή Μοσχοφίλερο Ροζέ Οινοποιείο Τρουπή
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη vegan σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο, παντζάρι, ρόδι και καρύδια ετοιμάζουμε πρώτα τη βινεγκρέτ: ρίχνουμε όλα τα υλικά σε βαζάκι με καπάκι και ανακινούμε δυνατά.
- Καθαρίζουμε τα βρασμένα παντζάρια από τη φλούδα τους και τα κόβουμε πρώτα στη μέση και ύστερα σε λεπτές φέτες. Περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να μαριναριστούν.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού και αλατίζουμε.
- Καβουρδίζουμε ελαφρά τα καρύδια σε αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ψιλοκόψουμε σε επιφάνεια κοπής με το μαχαίρι.
- Απλώνουμε το σπανάκι σε πιατέλα και βάζουμε από πάνω τις φέτες από τα παντζάρια και το αβοκάντο.
- Σκορπίζουμε από πάνω τους σπόρους του ροδιού και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
- Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε πιάτα.
Αν δεν ακολουθείτε vegan διατροφή, μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα τρίμμα φέτας ή ανθότυρου.
Ιωάννα Σταμούλου