
Υλικά
- 800 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο & χοιρινό), περασμένο 2 φορές
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 5 κ.σ. βρώμη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Blend των ποικιλιών Cabernet Sauvignon, Merlot και Λημνιό, με αρώματα φραγκοστάφυλου, αγριοκέρασου και δαμάσκηνου, ισορροπημένη οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Γέννημα Ψυχής Estate Manolesakis
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα κεφτεδάκια στο φούρνο πολτοποιούμε σε πολυκόφτη τη ντομάτα και το κρεμμύδι.
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, τη βρώμη, το κύμινο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε, βρέχοντας συχνά τα χέρια μας (αυτό το λίγο νεράκι που περνά στον κιμά κάνει τα κεφτεδάκια πιο αφράτα), μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί του φούρνου και αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα κεφτεδάκια και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Τρώμε τα κεφτεδάκια μόλις βγουν από το φούρνο γιατί γρήγορα χάνουν την τραγανή κρούστα τους.