Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μερίδες
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 6-8 δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι
  • ½ φλ. κρασί λευκό ξηρό 
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κάστανα ψημένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ερυθρό κρασί! Ένα φρουτώδες και πολύπλοκο Pinot Noir από την Νέα Ζηλανδία.
Pinot Noir Greywacke

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. 
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί. 
  3. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει και να μαλακώσει, για περίπου 2 ώρες. 
  4. Στο μεταξύ, αν δεν έχουμε αγοράσει έτοιμα ψημένα κάστανα, τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
  5. Μισή ώρα πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τα κάστανα με τα δαμάσκηνα.