Υλικά
- 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μερίδες
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6-8 δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι
- ½ φλ. κρασί λευκό ξηρό
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κάστανα ψημένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ερυθρό κρασί! Ένα φρουτώδες και πολύπλοκο Pinot Noir από την Νέα Ζηλανδία.
Pinot Noir Greywacke
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει και να μαλακώσει, για περίπου 2 ώρες.
- Στο μεταξύ, αν δεν έχουμε αγοράσει έτοιμα ψημένα κάστανα, τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Μισή ώρα πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τα κάστανα με τα δαμάσκηνα.