Υλικά
  • 4 μερίδες ψαρονέφρι
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 12 βερίκοκα, αποξηραμένα
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
  • 220 ml ρετσίνα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η πρόταση της Νίκης Μηταρέα: Στο τραπέζι μπορούμε να συνεχίσουμε με τη ρετσίνα όμως ιδανικός σύντροφος του πιάτου θα αποδειχθεί και ένα λευκό κρασί από την γηγενή κρητική ποικιλία βιδιανό με αρώματα ώριμου βερίκοκου και υψηλή αλκοόλη που θα αντιμετωπίσει ιδανικά το κρέας.

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ψαρονέφρι με σάλτσα ρετσίνας και βερίκοκα ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το ψαρονέφρι. 
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Το γυρίζουμε με την ειδική λαβίδα και δεν χρησιμοποιούμε πιρούνι για να μην χάνονται οι χυμοί του.
  3. Μόλις ροδίσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κρατάμε ζεστό. 
  4. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις πάρουν ξανθό χρώμα σβήνουμε με τη ρετσίνα. 
  5. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ψαρονέφρι, τα βερίκοκα και το δεντρολίβανο. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά. 
  6. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με καβουρντισμένα αμύγδαλα. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή λαχανικά σοταρισμένα με φρέσκο βούτυρο και θυμάρι.