Τεμπελοτυρόπιτα


 

 

 

Υλικά

για ένα πυρίμαχο σκεύος 30x22 εκ.

  • 500 γρ. φέτα χοντροσπασμένη με τα χέρια
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γρ.)
  • 4 αυγά
  • 180 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη ή παξιμάδι

Chardonnay και Ντεμπίνα με αρώματα εσπεριδοειδών, αχλαδιού, ροδάκινου και νότες βανίλιας. Η πρόταση του WSPC: Inima Chardonnay – Debina Katogi Averoff

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα την τεμπελοτυρόπιτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
  2. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο ένα ταψί - πυρίμαχο σκεύος 30x22 εκ. και πασπαλίζουμε παντού με τη μισή τριμμένη φρυγανιά.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά, και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι. 
  4. Προσθέτουμε και τον χυλό στο πυρέξ πάνω από τη φρυγανιά και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου 40 με 45 λεπτά μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
  6. Την απολαμβάνουμε ζεστή, κρύα, πρωί, μεσημέρι, βράδυ.