
Υλικά
για ένα πυρίμαχο σκεύος 30x22 εκ.
- 500 γρ. φέτα χοντροσπασμένη με τα χέρια
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γρ.)
- 4 αυγά
- 180 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη ή παξιμάδι
Chardonnay και Ντεμπίνα με αρώματα εσπεριδοειδών, αχλαδιού, ροδάκινου και νότες βανίλιας. Η πρόταση του WSPC: Inima Chardonnay – Debina Katogi Averoff
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα την τεμπελοτυρόπιτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
- Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο ένα ταψί - πυρίμαχο σκεύος 30x22 εκ. και πασπαλίζουμε παντού με τη μισή τριμμένη φρυγανιά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά, και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε και τον χυλό στο πυρέξ πάνω από τη φρυγανιά και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου 40 με 45 λεπτά μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
- Την απολαμβάνουμε ζεστή, κρύα, πρωί, μεσημέρι, βράδυ.