Υλικά
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. φέτα πικάντικη, τριμμένη
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • πιπέρι

Μοσχοφίλερο με έντονα αρωματικό χαρακτήρα εσπεριδοειδών, πράσινου μήλου και τριαντάφυλλου, υψηλή οξύτητα και διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: Ωδή Πανός Κτήμα Σπυρόπουλου
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τη γρήγορη τυρόπιτα στο τηγάνι, πρώτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το κασέρι, το αυγό και το πιπέρι. 
  2. Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε στον πάτο πατσαβουριαστά, ζαρώνοντάς τα, τα μισά φύλλα. 
  3. Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, επίσης πατσαβουριαστά. Με σπάτουλα σπρώχνουμε το φύλλο στα τειχώματα προς τα κάτω, για να ασφαλίσει και να μην τρέξει η γέμιση. 
  4. Λαδώνουμε την επιφάνεια. 
  5. Σε μέτρια πάντα φωτιά, ψήνουμε από την κάτω πλευρά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Προσέχουμε και ελέγχουμε συχνά, ανασηκώνοντας, γιατί το φύλλο κρούστας εύκολα «αρπάζει» και καίγεται.
  6. Γυρίζουμε όπως την ομελέτα, την πίτα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
  • Αν θέλουμε την πίτα μας τηγανητή, βάζουμε περισσότερο λάδι στο τηγάνι.
  • Η τυρόπιτα γίνεται το ίδιο νόστιμη και χωρίς αυγό. Μόνο με φέτα και κασέρι, ή με σκέτη φέτα ή με ό,τι μείγμα από τυριά μας περισσεύει στο ψυγείο.
  • Αν την θέλουμε αρωματική, μπορούμε αντί για δυόσμο να της προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σποράκια γλυκάνισο.