
Υλικά
- 4 φύλλα κρούστας
- 150 γρ. φέτα πικάντικη, τριμμένη
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο
- 1 αυγό
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- πιπέρι
Μοσχοφίλερο με έντονα αρωματικό χαρακτήρα εσπεριδοειδών, πράσινου μήλου και τριαντάφυλλου, υψηλή οξύτητα και διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: Ωδή Πανός Κτήμα Σπυρόπουλου
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη γρήγορη τυρόπιτα στο τηγάνι, πρώτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη φέτα, το κασέρι, το αυγό και το πιπέρι.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε στον πάτο πατσαβουριαστά, ζαρώνοντάς τα, τα μισά φύλλα.
- Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα, επίσης πατσαβουριαστά. Με σπάτουλα σπρώχνουμε το φύλλο στα τειχώματα προς τα κάτω, για να ασφαλίσει και να μην τρέξει η γέμιση.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια.
- Σε μέτρια πάντα φωτιά, ψήνουμε από την κάτω πλευρά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Προσέχουμε και ελέγχουμε συχνά, ανασηκώνοντας, γιατί το φύλλο κρούστας εύκολα «αρπάζει» και καίγεται.
- Γυρίζουμε όπως την ομελέτα, την πίτα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
- Αν θέλουμε την πίτα μας τηγανητή, βάζουμε περισσότερο λάδι στο τηγάνι.
- Η τυρόπιτα γίνεται το ίδιο νόστιμη και χωρίς αυγό. Μόνο με φέτα και κασέρι, ή με σκέτη φέτα ή με ό,τι μείγμα από τυριά μας περισσεύει στο ψυγείο.
- Αν την θέλουμε αρωματική, μπορούμε αντί για δυόσμο να της προσθέσουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σποράκια γλυκάνισο.