Υλικά

για ένα ταψί διαστ. 25x35εκ.

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. φέτα βαρελίσια, τριμμένη με το χέρι
  • 150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 4 αυγά, μέτρια

Μια Μαλαγουζιά ψυχρού κλίματος με υψηλή οξύτητα. Η πρότασή μας: Μαλαγουζιά Χελώνες - Κτήμα Άλφα

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την τυρόπιτα σουφλέ με 5 υλικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 25x35 εκ. και στρώνουμε τα 3 πρώτα φύλλα οριζόντια και κάθετα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα με πινέλο και αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. Στρώνουμε από πάνω άλλα 3 φύλλα, τσαλακωτά, λαδώνοντάς τα επίσης.
  3. Πάνω από τα φύλλα μοιράζουμε ομοιόμορφα τη φέτα. Φέρνουμε τα φύλλα που εξέχουν πάνω από τη φέτα και αφού λαδώσουμε καλά τις άκρες, στρώνουμε από πάνω επίσης τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα.
  4. Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια φτάνοντας ως κάτω.
  5. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
  6. Ψήνουμε την τυρόπιτα στον φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.
  7. Ξεφουρνίζουμε την τυρόπιτα σουφλέ και αφού κρυώσει λίγο, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φέτα με μείγμα τριμμένων τυριών που έχουμε στο ψυγείο.