Υλικά
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (~1,2 κιλά)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
     

Chardonnay με αρωματική πολυπλοκότητα από αρώματα πυρηνόκαρπα και εσπεριδοειδή, νότες λευκών λουλουδιών, πλούσια υφή και μακρά φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay Κτήμα Αρβανιτίδη

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ολόκληρο κοτόπουλο στο air fryer προθερμαίνουμε το air fryer στους 180°C.
  2. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  3. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με το λεμόνι και απλώνουμε το μείγμα στο κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάει παντού.
  4. Βάζουμε το κοτόπουλο στο καλάθι του air fryer  με το στήθος προς τα κάτω και ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 190°C για άλλα 20 λεπτά.
  5. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε, για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.