Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο (~1,2 κιλά)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό 1 λεμονιού
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Chardonnay με αρωματική πολυπλοκότητα από αρώματα πυρηνόκαρπα και εσπεριδοειδή, νότες λευκών λουλουδιών, πλούσια υφή και μακρά φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Chardonnay Κτήμα Αρβανιτίδη
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ολόκληρο κοτόπουλο στο air fryer προθερμαίνουμε το air fryer στους 180°C.
- Στεγνώνουμε το κοτόπουλο καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά με το λεμόνι και απλώνουμε το μείγμα στο κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Βάζουμε το κοτόπουλο στο καλάθι του air fryer με το στήθος προς τα κάτω και ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 190°C για άλλα 20 λεπτά.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε, για πιο ζουμερό αποτέλεσμα.