Υλικά
  • 8 μπούτια ή φτερούγες κοτόπουλου (περίπου 200-220 γρ. το καθένα)
  • 4 κ.σ. μούστο
  • 4 κ.σ. κέτσαπ ή 2 κ.σ. κέτσαπ + 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • σουσάμι για πασπάλισμα
  • κόλιανδρο φρέσκο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κοτόπουλο bbq με μούστο, κέτσαπ και μπαχαρικά ανακατεύουμε σε μπολ τον μούστο, την κέτσαπ, το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 2 ώρες στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (ή σχάρα/γκριλ). Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή στη σχάρα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, γυρίζοντας στο ενδιάμεσο, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
  4. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό αμέσως πριν σερβίρουμε.
  5. Σερβίρουμε με επιπλέον κέτσαπ και πατάτες φούρνου ή πουρέ, σαλάτα coleslaw, ψητά λαχανικά, ρύζι ή καλαμπόκι στον ατμό.

Αν θέλουμε πιο πικάντικο αποτέλεσμα, προσθέτουμε λίγη καυτερή πάπρικα ή τσίλι στη μαρινάδα.