Υλικά
  • 300 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
  • ½ φλ. αλεύρι σταρένιο ή ρυζιού
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμένο
  • ανθό αλατιού για το σερβίρισμα

Ρομπόλα με αρώματα εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, lime και μανταρίνι, νότες λευκών λουλουδιών, υψηλή οξύτητα και επίγευση που διαρκεί. Η πρόταση του WSPC: Robola San Gerasimo Orealios Gaea
 

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα τραγανά καλαμαράκια στο air fryer πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα καλαμαράκια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Βάζουμε τα καλαμαράκια στο μπολ και τα πανάρουμε με το μείγμα του αλευριού.
  4. Τα τοποθετούμε στο air fryer, ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200°C για 10–12 λεπτά.
  5. Αμέσως μόλις είναι έτοιμα και όσο είναι ακόμα καυτά, πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και σερβίρουμε με ένα κομμένο λεμόνι για να προσθέτει ο καθένας όσο χυμό θέλει.
  • Αν τα καλαμαράκια είναι κατεψυγμένα, τα ξεπαγώνουμε και τα στεγνώνουμε καλά πρώτα.
  • Ταιριάζουν φανταστικά με σάλτσα γιαουρτιού με λεμόνι ή aioli.